U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het ontstaan van de “Dreiländer Steirische Harmonika club 2010”.

De eerste grondbeginselen van de club dateren uit 2007.

Een vijftal leerlingen van Rene Slapak oefende samen en gaven een optreden op zondag 2 september 2007 tijdens het doopfeest van Esmee, dochtertje van Kirsten en Rene. 

2009 was het dat Ger van Elburg, Peter Hillmann en Frans Klasens geregeld bij elkaar kwamen  om samen te oefenen op hun steirische  harmonika. Al snel kwam het idee op zoek te gaan naar een echte repetitieruimte. Marcel Klasens, die inmiddels ook betrokken was, kwam met het voorstel ’t Gringeltje hiervoor te gaan gebruiken. Muzikanten van Rene’s harmonikaschool, familie en kennissen werden uitgenodigd.  

Na verloop van tijd kwam ook  Rene op de vrijdagavonden en werd er naast gezellig samen muziek maken, een educatieve invulling gegeven aan de vrijdagavonden.Vanuit een vrijblijvende avond muziek maken, werd het een aanvulling op de individuele lessen, een muzikale verbetering van de oefenavond en voor iedere leerling van Rene een persoonlijke muzikale ontwikkeling.

Hier uit groeide het idee om met zoveel mogelijk leerlingen, die uit mannen en vrouwen tussen 8 en 80 jaar bestaat, samen te gaan spelen en dit op de 2e leerlingendag anno 2010  ten gehore te brengen.  

De lesavonden in ’t Gringeltje  groeiden uit tot een intiem gezelschap, waarbij de fans (familie) hun trouw ondersteunen en stimuleren door aanwezig te zijn.   

Het moment brak aan om de club een naam te gaan geven, aangezien er uit drie landen  muzikanten bij de club zijn en de club in 2010 is opgericht, kwamen wij al snel tot de naam "Dreiländer Steirische Harmonika-club -2010

In juni 2012 kreeg de club zijn eerdte outfit in de vorm van voor ieder hetzelfde trachtenhemd. In december 2012 werd ons eerste officiële logo gepresenteerd waarna dit bij iedere muzikant op het hemd geborduurd is. Dit logo zou exclusief zijn voor de muzikanten die zich aansluiten bij de club.

In het voorjaar van 2016 zijn wij als DSH club gestart met de opname van een CD met behulp van de DSH school en het Original Grenzland Trio, bestaande uit John Zinken ( toetsenist), Michel Pekel (slagwerk) en Rene Slapak ( harmonika) De DSH club stond verder onder leiding van Jan Hordijk ( slagwerk )

 September 2017 was een maand van veel veranderingen.

 Marcel Klasens en Rene besloten te stoppen met hun samenwerking op organisatorisch vlak. Rene besloot zelf de kar weer te gaan trekken. Tevens maakte de DSH club een flinke ontwikkeling door. Er kwamen een tiental muzikanten bij, waarbij we met trots mogen zeggen dat we ons het grootste wienerorkest van de euregio mogen noemen. Dit resulteerde ook in een nieuwe outfit. Er werd besloten een nieuw trachtenhemd aan te schaffen waarop het nieuwe logo gepresenteerd werd. Als groep presenteerde we ons op 5 november 2017 tijdens de jaarlijkse DSH club en leerlingen-dag. 

De beheerder van het Gringeltje maakte kenbaar in deze zelfde maand te gaan stoppen. Dit betekende dat de DSH club ging uitkijken naar een nieuwe lokatie. In het resterende deel van het jaar 2017 repeteerde de club in Cafe Zaal Wilhelmina te Kerkrade, waar tevens de DSH club dag en leerlingen dag werd georganiseerd. Per 1 januari 2018 zal de nieuwe repetitie ruimte en clublokaal gevestigd zijn aan de Hofstraat 7  6372 XC  Landgraaf ( Sportcomplex Strijthagen) 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?